Tarieven

Tarieven & Betaling

 

Tarieven

Per 1 januari 2013 zijn de tarieven van tandartsen, orthodontisten, mondhygiënisten en tandprothetici landelijk door de overheid vastgesteld. Op de tarievenlijst op de website allesoverhetgebit.nl staan de tarieven voor elke behandeling met de daarbij behorende code. Met deze code’s kunt u op uw zorgpolis nagaan of uw verzekeraar een behandeling (deels) vergoedt.

Wanneer u dit doet voordat u een behandeling afspreekt, voorkomt u financiële verrassingen achteraf. Voorafgaand aan elke behandeling, kunt u een prijsopgave vragen. Achteraf ontvangt u een rekening waarop u de uitgevoerde behandelcode’s duidelijk kunt terugvinden. Op die manier bent u goed geïnformeerd over de behandelingen en de kosten.

 

De rekening

De tandartsrekening is opgebouwd uit de verschillende prestaties die tijdens een behandeling hebben plaatsgevonden. Op de rekening staat elke prestatie omschreven met een code, er zijn ook prestaties waar materiaal en techniekkosten extra berekend worden.

 

Betaling

Voor kinderen jonger dan 18 jaar geldt dat de rekening automatisch vergoed wordt.

Indien u een aanvullende tandartsverzekering heeft dienen wij, zoals u gewend bent, de rekening hoger dan 50,= euro in bij uw verzekering via Infomedics.

Mocht er een deel niet vergoed worden ontvangt u via Infomedics nog een restnota.

Een nota lager dan 50,= euro dient u direct bij ons te voldoen aan de balie. Deze nota kunt u zelf indienen bij uw verzekering.

Bent u niet AV verzekerd dienen alle nota’s direct na behandeling aan de balie te worden voldaan, ongeacht de hoogte van de nota.

Voor nieuwe patienten geldt dat de nota van het eerste bezoek en de daaruit volgende afspraken ook direct bij de balie dienen te worden voldaan.

Uit veiligheidsoverwegingen kan u alleen per pin betalen.

Uiteraard ontvangt u van ons altijd een  gespecificeerde nota.

 

Verzekeringen

U kunt zich bij vele verzekeraars voor tandheelkundige zorg verzekeren. Graag verwijzen wij u voor informatie over verzekeringen en de verschillen in dekking naar www.allesoverhetgebit.nl/polisvergelijker.